sábado, 12 de febrero de 2011

Visita al "Cosmo Caixa"

Visita al Cosmo Caixa


Hem anat al "Cosmo Caixa", a fer una activitat d'electricitat i visitar el Planetari. 

Al principi hem fet experiments amb electricitat estàtica, com fer posar el cabell de punta, fortar el cos d'algú amb plàstic i s'encén una bombeta; després hem fet molts experiments amb electricitat de corrent i un d'aquests experiments ha sigut que dos persones es donaven la mà i tocaven un generador de corrent a sobre d'uns tamborets de plàstic, i l'última de les dues persones tenia que agafar papers lligats a un fil elèctric, llavors passava que tots els cabells els tenien de punta. Quan van deixar de tocar el generador encara tenien els cabells de punta, llavors van saltar i ja no tenien els cabells de punta.

També vam fer una cosa que feia una mica de mal, et passava tota la corrent pel cos!
Al planetari vem veure diferents constel·lacions: d'Orió, Tauro, Sagitari, Ossa major, Ossa menor i la Polar. També ens van explicar de que estaven fets els planetes i al final vam fer la ronda de preguntes.

Pablo Benavente

lunes, 7 de febrero de 2011

domingo, 6 de febrero de 2011

aqui teniu alguns problemes de matematiques

 En marc viu a Barcelona i en Josep a Sant Cugat,  si es volen trobar a Lleida  quans quilometres hauran de fer si de Barcelona a Lleida i han 50 k i de Sant Cugat a Lleida hi han 35k?
Quans quilometres  an fet en total els dos?